Terug naar overzicht

ASH kiest haar favorieten

Voorafgaande aan de diplomering was door studenten massaal gestemd op hun favoriete docent. Mies de Koning kwam tot zijn eigen verbazing, hij was nietsvermoedend aan het fotograferen, als winnaar uit de bus. Vorig jaar won De Koning nog de titel Docent van het Jaar van heel Avans.

31-jarige leeftijd

Bij de verkiezing van meest inspirerende student waren de rollen omgedraaid en kregen docenten de kans om hun voorkeur uit te spreken. Jeffrey van den Berg was dit jaar de gelukkige. De vierdejaarsstudent overwon een ernstige ziekte en studeerde deze zomer op 31-jarige leeftijd af.

Directeur Tonnie Huibers wil benadrukken dat de student is gekozen vanwege zijn houding. ‘Zijn bewogen verleden heeft geen effect op zijn uitverkiezing. Het gaat hier om een intelligente jongeman die heel erg gedreven en gemotiveerd was tijdens zijn studie. Dat maakt hem de meest inspirerende student.’

Spectaculair

Dit is het tweede jaar dat de meest inspirerende student en docent worden gekozen. Huibers is van plan om daar in de toekomst mee door te gaan. ‘Het maakt de diploma-uitreiking spectaculair. Je voelt de spanning, want voor iedereen is het een verrassing wie er gekozen gaat worden. Vervolgens zie je de blijdschap bij de winnende student en docent. Dat ontroert.’ [CT]

 

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Mies de Koning 'Docent van het Jaar' 26-6-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?