Terug naar overzicht

Eerste Ad’s Financiele Dienstverlening

Terwijl de studenten over een catwalk moesten lopen om hun diploma in ontvangst te nemen, sprak docent Ad Teuwen van de Academie voor Management en Bestuur van een mijlpaal. ‘Jullie zijn weliswaar niet de eerste met een Ad-diploma, maar tot nu toe wel de enige in Nederland met een diploma in Financiële Dienstverlening. 

Bestaansrecht

Hij stond daarnaast stil bij de kritiek op het bestaansrecht van de Ad-opleidingen. ‘Jullie mogen aan de financiële branche laten zien dat jullie twee jaar een studie hebben gevolgd van hbo-niveau. Voor sommige vakken hebben jullie zelfs harder gewerkt dan de normale hbo’ers.’

Teuwen waarschuwt de studenten tenslotte dat ze nog voor het werkveld waarin ze terechtkomen. ‘De financiële branche heeft de afgelopen tijd een deukje opgelopen en werkt nu aan een imagoverbetering. Daar kunnen jullie aan bijdragen. Daarnaast moeten jullie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Het studeren stopt niet. In de financiële wereld moet je je leven lang bijleren.’

Tweejarige opleidingen

De eerste Ad-programma’s gingen in 2006 van start. De tweejarige opleidingen moeten het gat dichten tussen mbo-4 en hbo-bachelor. Ze mikken dan ook vooral op werkenden en mbo’ers. Zij zien een vierjarige hbo-opleiding vaak niet zitten of hebben hier geen tijd voor.

Avans heeft momenteel zeven Associate degrees: Accountancy, Marketing Management, Management in de Zorg en Chemische Technologie in Breda, Small Business en Retail Management en Financiële Dienstverlening Den Bosch  en Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Associate degree heeft bestaansrecht 20-4-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?