Terug naar overzicht

Geen winst Avans in debattoernooi

De studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen gingen met de overwinning aan de haal. Zij versloegen in de finale de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Het Bossche team van Avans strandde in de voorrondes. ‘Wij wonnen één van de drie debatten van de Hogeschool van Amsterdam’, vertelt Colleta O’Niel, één van de troeven van het Avansteam.

Studiegeld terugkrijgen

‘Dat was bij de stelling dat hbo’ers met de hoogste cijfers studiegeld mogen terugkrijgen. Daar waren wij voor. Onze argumenten waren blijkbaar het beste’, lacht O’Niel. Na drie debatwedstrijden, werden de twee finalisten bepaald. De studenten kregen allemaal rapportcijfers voor hun debattechnieken. Daarop werden de finalisten aangewezen.

De eerstejaarsstudent Integrale Veiligheid deed mee om meer van communicatie te leren. O’Niel: ‘Ik heb vooral goed leren luisteren. En je leert fouten uit het verhaal van een ander te halen en deze punten te weerleggen. Het leukste is om mensen te laten zien dat zij het helemaal fouten hebben en ik goed.’

Aandacht en sympathie

Ze vindt de nieuwe kennis ook handig voor haar studie. ‘Als er nu een discussie is in een projectgroepje, kan ik dit mooi gebruiken’, zegt ze. Ook bij presentaties denkt ze er voordeel van te hebben. ‘Je leert ook een show neer te zetten en daarmee aandacht en sympathie te krijgen.’

Volgend jaar maart komt de volgende editie van het toernooi. ‘Het grootste deel van ons team heeft al aangegeven dan weer mee te willen doen. Alleen is het nog afhankelijk van de situatie met de studie en tentamens op dat moment.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?