Terug naar overzicht

Hoe kom ik de zomer door op het werk?

Hoewel er bij Avans ook medewerkers zijn die het juist in de zomer razend druk hebben, is de vakantieperiode voor de meeste stil. De kans is groot dat na een paar dagen de verveling toeslaat.

Kuisen

Om de saaiheid tegen te gaan kunnen een paar opruimdagen geen kwaad. Hoewel de AGW-plekken redelijk zijn ingeburgerd heeft haast iedereen wel een eigen hoekje waar zijn ‘archief’ zich opstapelt. Kuisen die handel. En als je toch bezig bent, kun je gelijk de algemene kasten meenemen.

De zomerperiode is ook ideaal om achterstallige zaken af te handelen. De stapel ongeopende post kan weleens weggewerkt worden en alsnog een aantal onbeantwoorde e-mails beantwoorden is ook fijn.

Kennis verrijken

Als er echt niet veel te doen is dan is het misschien handig om het nieuwe collegejaar met meer kennis te beginnen. Volg een onlinecursus of duik Xplora eens in op zoek naar informatie over gesprekstechnieken, managementcursussen of gewoon een cursus Engels.

De gebouwen van Avans zijn in deze periode maar beperkt open. De gebouwen aan de Beukenlaan in Breda en de Onderwijsboulevard 256 in Den Bosch zijn van 20 juli tot 7 augustus dicht. De Avansvestingen aan de Lovensdijkstraat in Breda en de Dr. Cobbenhagenlaan in Tilburg zijn van 27 juli tot en met 14 augustus verlaten. Als je normaal in Tilburg werkt kun je dus op je gemak de andere gebouwen van Avans beter leren kennen in Breda of Den Bosch.

Carrièremove

In hectische tijden is het onmogelijk om goed zelfonderzoek te doen. Daarvoor is juist in de zomer tijd genoeg. Ben je nog tevreden met je baan of wil je liever iets anders? Wordt het niet eens tijd voor een carrièremove of nieuwe projecten? De vakantie periode is de ideale tijd om dit soort zaken de revue te laten passeren.

Al deze dingen gedaan, maar nog slaat de verveling toe? Geniet dan eens van de stilte. Het komt namelijk zelden voor dat het heerlijk rustig is om je heen. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?