Terug naar overzicht

Kermis

Tilburg bestaat  200 jaar en dat wordt gevierd, ook op de jaarlijkse Kermis.

Nachtkermis

Zo komt de kermis dit jaar met een primeur voor Nederland: de nachtkermis. Op zaterdag 25 juli blijven de attracties in het kader van het 200-jarig bestaan van Tilburg 200 minuten langer open tot 4.20 uur ’s nachts.

Een van de publiekstrekkers dit jaar is Mystery Hotel met een free fall toren van 26 meter hoog. Naast Mystery Hotel telt de kermis nog 236 andere attracties.

Spookhuizen

Voor de liefhebbers van spookhuizen is er het bijzondere Tal der Könige. Verder is een wandeling door het binnenste van een prehistorisch monster mogelijk en kan een bezoek aan een bioscoop 4D Vision worden gebracht.

Ook bekende namen zoals Dominator, Booster, Psychodelic, Enterprise, Speed Flip, Big Roller Coaster en Around the World (de 55 meter hoge zweeftoren) keren, enkele na enkele jaren van afwezigheid, weer terug.

Kermisradio

Andere primeur dit jaar is kermisradio. Tijdens de kermis zal onder meer via live uitzendingen verslag worden gedaan van de Tilburgse kermis. Behalve sfeerimpressies wordt ook informatie gegeven over verkeerstoeloop, weersverwachting en nieuwsitems. Onder andere Giel Beelen en Rob Stenders maken radio vanaf de kermis. De Coen en Sander show op 3fm doet verslag van en vanaf de Roze Maandag.

Met de trein?

Met NS is afgesproken dat het nachtnet wordt uitgebreid naar alle dagen van de kermis. [AR]

De Tilburgse Kermis vindt plaats van 17 t/m 26 juli in het centrum van Tilburg. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?