Terug naar overzicht

Nieuwe regeling voor topsporters

NOC*NSF

De huidige topsportregeling van Avans Hogeschool heeft alleen betrekking op studenten met een NOC*NSF status. Sophie Kalb van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentzaken: ‘De nieuwe regeling wordt uitgebreid met extra topsportstatussen. Zo kunnen sporters die bijvoorbeeld in de hoogste landelijke klasse bij de jeugd spelen ook een topsportstatus krijgen.’

‘De student heeft door deze regeling een duidelijk bewijs dat hij topsporter is,’ legt Kalb uit. ‘Hij krijgt ook een topsportpas waarmee hij zijn status kan aantonen bij decanen, docenten en medestudenten.'

Studievertraging

De topsportende student krijgt in overleg met de academie een studieplan op maat aangeboden. Dit moet de kans op studievertraging en uitval verminderen. Het initiatief voor deze samenwerking komt vanuit ONB dat al samenwerkt met de andere hoger onderwijsinstellingen in Brabant.

Voor de samenwerking heeft Avans decaan José Stikkers benoemd tot topsportcoördinator. Zij fungeert als aanspreekpunt. Kalb: 'Maar je kunt als topsporter ook bij de overige decanen terecht.'[CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?