Terug naar overzicht

Nieuwe voorzitter College van Beroep

Zij volgt hiermee mr. H. Koopman, kantonrechter te Breda, op die na vijftien jaar bij Avans onlangs met pensioen ging. De Kroon is werkzaam als rechter bij de rechtbank van Breda. Zoals afgesproken is er wederom voor een externe voorzitter gekozen. Diegene moet immers onafhankelijk van de Raad van Bestuur van Avans uitspraak kunnen doen.

Oogoperatie

Het College van Beroep in Breda-Tilburg kent twee voorzitters. De andere voorzitter is mr. J. Peters. Vanwege een oogoperatie is hij momenteel echter niet beschikbaar is. Om de periode tot 1 september te overbruggen heeft de Raad van Bestuur Thom van den Brule benoemd als interim-voorzitter.

Van den Brule is adjunct-directeur bij de Academie voor Sociale Studies in Breda. Mocht er een zaak langskomen die betrekking heeft op zijn eigen academie, dan zal Van den Brule een stap opzij doen. In dat geval is De Kroon eventueel bereid om, voor het begin van haar indiensttreding, de zaak te behandelen. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?