Terug naar overzicht

Onderzoek naar derde opleiding AIB

Het wordt een vierjarige opleiding Informatica zoals AIB al heeft, maar dan in het Engels. ‘De studie zijn we nu aan het verengelsen en optuigen. Zoiets als de Avans School of International Studies ook heeft gedaan met Bedrijfseconomie’, licht AIB-docent Tommy Heunks toe.

‘We richten ons op twee groepen: buitenlandse studenten en Nederlandse studenten die internationaal gericht zijn’, meldt Heunks. ‘Om erachter te komen hoe we dit het beste vorm kunnen geven, start er een haalbaarheidsonderzoek. Het eerste gesprek hiervoor is volgende week.’ Het onderzoek moet een kleine twee maanden in beslag nemen.

Grote vraag

De academie kampt met een begrotingstekort en de nieuwe studie is één van de plannen om dat op te lossen. ‘En we hebben alle kwaliteiten om er een succes van te maken’, vertelt Heunks.

Of Nederlandse ICT-studenten wel zitten te wachten op een Engelstalige opleiding is ‘de grote vraag’ volgens hem. ‘De studie op een aantrekkelijke manier opzetten lukt ons wel. Maar meer gedetailleerde gegevens om dit goed te doen, moeten uit het haalbaarheidsonderzoek komen.’

Uitwisselingen

De samenwerken die de academie sinds de jaren negentig heeft met de Franse hogeschool ESAIP is een van de redenen voor de nieuwe studie. Maar de opleiding moet de uitwisseling niet in de weg zitten. ‘Die Franse studenten hebben we toch al. De contacten die we daar hebben, gebruiken we wel. Ook leg ik contact met scholen in onder andere Schotland, Frankrijk en Duitsland voor uitwisselingen tussen docenten en studenten.’

Naar schatting zou de opleiding het eerste jaar 35 studenten trekken en na wat jaren stabiliseren op 75. ‘We hopen na de zomer te kunnen beginnen met werven.’ De opleiding moet starten per 1 september 2010. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?