Terug naar overzicht

The Hangover

Een vriendin kan dit beamen. Niet lang geleden werd zij wakker na een feestje georganiseerd door haar opleiding. Hunkerend naar paracetamol en een glas water liep ze de badkamer in en wat ze daar aantrof was het begin van een lange zoektocht naar de gebeurtenissen van de avond ervoor.

Het douchegordijn lag op de grond alsof het met grof geweld omlaag was getrokken en ze wist toch echt zeker dat de inhoud van haar medicijnkastje gisteren toch echt nog ín het kastje stond. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat de avond ervoor toch niet zo was verlopen als zij tot dan toe had gedacht.

Na een korte opruimsessie pakte ze haar telefoon en belde een vriendin. ‘Het was gezellig hè, gisteravond!’, begon ze enthousiast. ‘Jazeker!’, reageerde de vriendin. ‘Een feestje dat we niet snel zullen vergeten’, ging ze lachend verder. Het lange telefoongesprek wat erop volgde klonk voor mijn vriendin als een verhaal uit een boek. Ze wist zich namelijk op een paar details na niks meer te herinneren.

Dit verhaal komt dichtbij de nieuwe bioscoopfilm The Hangover die ik iedereen die benieuwd is naar de details de avond van mijn vriendin, van harte kan aanraden. Hierin vragen drie mannen zich af wat ze de avond ervoor hebben gedaan op het vrijgezellenfeest van hun vriend, die verdwenen blijkt te zijn.

Tegen een kater als die van mijn vriendin en die van de mannen uit de film heeft zelfs de FHM geen remedie. Dat blad gaf in maart van dit jaar dé 10 tips tegen een kater en hangt nu bij wijze van primaire preventie op de bierla in mijn koelkast.

Want ook mijn zomervakantie is begonnen en de keer dat ik zonder kleren verkeerdom in mijn bed wakker werd na een avondje stappen is niet voor herhaling vatbaar. Het avondje stappen is voor mij nog steeds een raadsel en ik roep dan ook iedereen op die denkt mij gezien te hebben om direct contact met mij op te nemen.

De bierla zal om al deze redenen deze zomer voor mij gesloten blijven en ik moet toegeven dat een ijskoude ice tea eigenlijk net zo lekker is!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?