Terug naar overzicht

Verpleegkundigen mee naar Hongkong

De 35-jarige Ken Chau stuurde vorig jaar al een mailtje naar de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) met de vraag of er studenten waren die hem tijdens zijn reis naar Hongkong wilden begeleiden. Chau zit in een rolstoel en is volledig afhankelijk van verzorging.

Chinees nieuwjaar

Rana van Kollenburg en Celia van Wilpen, tweedejaars en vierdejaars Verpleegkunde in Breda zien het wel zitten om Chau op zijn reis bij te staan. ‘In februari gaan we twee weken naar China,’ vertelt Van Kollenburg. ‘Dat is precies tijdens het Chinees nieuwjaar.’

Chau moet geholpen worden met alledaagse zaken. ‘We helpen hem bijvoorbeeld met aankleden, wassen en eten.’ Voordat de studenten naar China afreizen gaan ze nog een aantal keer afspreken met de man op pad om alvast te ervaren hoe ze samen kunnen werken. ‘We moeten ons goed verdiepen in hoe we hem het beste kunnen begeleiden.’

Programma

Het programma van de reis is nog niet bekend. ‘Hij heeft aangegeven dat hij graag nar Disneyland toe wil en dat hij zijn oude basisschool wil bezoeken’, zegt Van Kollenburg.

Een reisje naar China is niet goedkoop. De studenten zamelen daarom geld in om hun reis en verblijf te bekostigen. Concrete plannen zijn nog niet gemaakt, maar er wordt al gedacht aan bingoavonden, een benefietconcert en reanimatiecursussen.

Reanimatiecursus

De docenten van de AGZ zetten zich ook in om geld in te zamelen voor het verblijf van de studenten. Docent Pieter Landkroon geeft vanavond al een reanimatiecursus aan dierenartsen en hun assistenten. [MK]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?