Terug naar overzicht

Vliegende start CMD Den Bosch

Lastig inschatten

Een student of zeventig tot honderd lag in de lijn der verwachting van projectleider Frans van Seggelen. Bovendien is inschrijven nog mogelijk tot 1 oktober. ‘Dat maakt het lastig om de grootte per 1 september in te schatten’, zegt Van Seggelen. ‘Het is een beetje spannend in die zin.’

Het plaatje is nu voor een groot deel compleet, meldt de projectleider. ‘We hebben vijf klassen van 32 studenten ingedeeld. De schatting is dat ongeveer vijftien procent niet start, dan blijven er 130 studenten over. Dat is een realistisch getal’, vindt hij.

In de lift

De run op de studie is volgens Van Seggelen wel verklaarbaar. ‘CMD begint meer naam te krijgen. Dat merk je ook op de markt, CMD’ers veroveren daar steeds meer een eigen positie.’ Ook in Breda zit de opleiding in de lift. ‘De markt is er blijkbaar voor en de opleidingen kannibaliseren niet. Dat is prettig om te merken.’

Een probleem in Den Bosch is de hoge bezettingsgraad van het gebouw. CMD denkt samen met de opleiding Advanced Business Creation (ABC) in Den Bosch mee over een ruimte voor creativiteit binnen Avans. Maar die komt er voor CMD niet op tijd. ‘We hebben nu een aparte oplossing gezocht. ABC breidt de Factory in de kunstacademie uit. Wij gaan maken met onze academie gebruik van de techniekhal.’

Techniekhal

Naast een creatieve ruimte heeft CMD ook een plek nodig voor het fysiek uitvoeren van opdrachten. ‘Voor creatieve installaties hebben we materiaal en gereedschap nodig’, verklaart Van Seggelen.

Voor de techniekhal liggen al een tijdje verbouwplannen klaar. Pas na de zomer wordt bekend of die doorgaan. ‘Het idee is om de werkplaatsen met de machines in te krimpen. Dan komt er een derde van de ruimte vrij voor projectwerk, waar ook CMD terecht kan.’ [EvG]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?