Terug naar overzicht

Avans bij broedplaats voor bedrijven

Den Bosch is in 2010 de Hoofdstad van de Smaak en met die titel op zak wil de stad naam maken op het gebied van voeding en gezondheid. Wethouder Bert Pauli toonde zich begin augustus in het Brabants Dagblad enthousiast over Fhealinc, waarin vier instellingen samenwerken op het gebied van voeding en gezondheid. 'Wij willen zwaar inzetten op food en health.'

Nieuwe fruitrassen

Voedingsdeskundigen en virologen werken daarin bijvoorbeeld samen om nieuwe fruitrassen te kweken die vrij zijn van allergieën of nieuwe voedingssoorten voor mensen met kanker te ontwikkelen. In Willemspoort, waar nu volop gebouwd wordt naast het nieuwe JBZ, komt een pand met 5.000 vierkante meter oppervlak voor dit werk. Daar werkt het JBZ samen met de buren Avans, de Hogere Agrarische School en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie.

Den Bosch hbo-stad

Vanaf 2010 zijn de instellingen buren op die plek. 'Het moet een broedplaats voor kleine nieuwe bedrijven worden. Wij willen bedrijvigheid mogelijk maken voor hoogwaardige eigenzinnige bedrijven. Den Bosch is een hbo-stad. Vijftig procent van de banen in deze stad is op hbo-niveau. Daar biedt deze sector volop ruimte voor. Met onze kennis op dit gebied willen we een dominante positie op het gebied van food en health verwerven', zegt de wethouder in de krant. [EvG]

Zie eerder verschenen artikelen:

Start kenniscentrum voeding en gezondheid – 29-01-2009

Avans in expertisecentrum voeding en allergie – 29-01-2009

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?