Terug naar overzicht

Geen goedkeuring voor labopleiding

‘We moeten nu met de Raad van Bestuur goed nadenken over wat we gaan doen’, zegt academiedirecteur Paul van Hal van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu, die beide opleidingen in Den Bosch zou gaan verzorgen.  

Dure opleiding 

Avans ging ervan uit dat van het totale volume studenten driekwart Biochemisch- en Medische Diagnostiek zouden doen en een kwart Chemie. ‘Chemie is een dure opleiding, denk maar aan de laboratoria en apparatuur die je daarvoor moet aanschaffen. De vraag is of we dat wel kunnen permitteren voor een kleine groep studenten’, zegt Van Hal. 

De Hogeschool Arnhem Nijmegen en Fontys Hogescholen tekenden bezwaar aan tegen het plan van Avans om in Den Bosch te starten met een Biomedische opleiding. Volgens hen zou er binnen de regio geen plaats zijn voor een nieuwe opleiding op dit vlak.[AR] 

Zie ook het eerder verschenen bericht:

Bezwaar tegen laboratoriumopleiding 13-05-09 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?