Terug naar overzicht

IJsjes verkopen als excuus

Met een flinke bel trommelt Deckers elk uur wat kleine kinderen bij elkaar. Ze mogen erbij komen zitten als ze haar verhaaltje gaat voorlezen. En nu maar hopen dat de ouders ook een ijsje voor de kleintjes kopen. Die opzet slaagt, want de rij voor haar ijscobus zwelt aan. ‘Het is een leuk excuus om hier de hele dag over het plein te kunnen lopen’, knipoogt Deckers.

Op evenementen

 ‘Het is niet zo dat ik elke week ergens ijs sta te verkopen, maar het is leuk om af en toe te doen’, vertelt ze. De ijscobus had ze al. ‘Daarmee sta ik weleens op evenement en nu dus ook een week lang op de Boulevard. Ik had toevallig contact met de organisatie en er bleek nog geen verkooppunt met ijs te zijn. Ik vroeg meteen of ik dat dan mocht doen.’

Zo geschiedde en haar gele busje misstaat niet op het plein. Met veel bloemen en vrolijke schorten aan de waslijn is de ijsbus leuk aangekleed en een drukbezocht punt. ‘Het was goed weer de afgelopen week, alleen woensdag regende het. Dat haal je ’s avonds dan niet meer in. Verder was het super, veel mensen komen ’s avonds ook nog langs om een ijsje te pakken als toetje.’ [EvG]

Eerder verschenen artikelen:

Toneeldebuut op festival Boulevard – 17-08-2009

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?