Terug naar overzicht

Introductiekrant voor eerstejaars

Hoe overleef je de introductie? Waar zijn de leukste en hipste kroegen en eettenten in Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch?  Wat is het verschil tussen een studie- en studentenvereniging? Hoe maak je een pizza zonder oven? In Punt 01 de antwoorden.

Feesten

Er staat in september nog een paar leuke festivals op het programma voor studenten en andere liefhebbers: het Hbo-Introfestival in Breda (10 september) en ’s-Hertogenbosch (17 september) en Breda Barst in Breda (19 en 20 september).  In Punt 01 de programma’s en achtergrondinformatie.

 

Avanstalent

Bij Avans studeerden door de jaren heen heel wat talentvolle studenten af en sommige van hen werden zelfs ‘bekende Nederlanders’. Ze bereikten de topposities in het bedrijfsleven (Dick Boer, Albert Heijn) of veroverden de wereld met hun ontwerpen (Marlies Dekkers, lingerieontwerper). Punt heeft inmiddels tientallen succesvolle oud-studenten geïnterviewd. In Punt 01 een ‘Top 25 van illustere Avansalumni’. 

 

Verder vind je in deze uitgave korte interviews met drie studenten die dit jaar beginnen bij Avans. Wat zijn hun verwachtingen en toekomstplannen?  Twee studenten van de Pabo vertellen over hun stage in Kenia. Twee jongens van de opleiding Werktuigbouwkunde leggen uit hoe ze in twintig weken een catamaran in elkaar knutselden. 

Uitdeelbakken

De papieren Punt ligt vanaf donderdag 20 augustus ook in de uitdeelbakken, verspreid door de hogeschool. De volgende Punt komt uit op 24 september. Dagelijks nieuws vind je vanaf deze week weer op deze website. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?