Terug naar overzicht

Jongerenwerk niet populair

Vorig jaar telde CMV in Breda dertig eerstejaars. De teller staat nu op twintig. ‘Terwijl onze afstudeerders het erg goed doen. Ze vinden snel een baan. Er is geen sprake van werkloosheid in de sector. Daar kan het dus niet aan liggen. Wel is het zo dat CMV worstelt met de beeldvorming’, zegt adjunct-directeur Tom van den Brule.

Groei niet denderend 

Ook de andere opleidingen van de Academie voor Sociale Studies Breda blijven achter ten opzichte van andere academies. ‘De groei is niet denderend’, beaamt Van den Brule. ‘Deeltijd groeit goed en voltijd heel licht.’ 

Voor de vakantie heeft Van den Brule al met medewerkers van de Dienst Marketing, Communicatie en Studentenzaken gehad over de nieuwe instroom. De eerste cijfers lieten namelijk een daling zien. ‘Zij hadden er ook geen verklaring voor. Onze voorlichting is goed en ook ons contact met het toeleverend onderwijs.’ De adjunct-directeur kondigt aan de komende maand de cijfers minutieus te gaan analyseren. ‘Er moet een verklaring voor zijn.’ 

Moeilijk werk, weinig verdienen 

Ook in Den Bosch blijft CMV achter. Daarvoor hebben zich tot nu toe evenveel studenten aangemeld als vorig jaar. ‘De ene studie is nu eenmaal populairder dan de andere. Studenten associëren beroepen als jongerenwerker of buurtwerker met moeilijk werk dat weinig verdient.’ zegt directeur Tonnie Huibers van de Academie voor Sociale Studies Den Bosch.

De Bossche academie gaat in okotober een congres organiseren om CMV weer op de kaart te zetten.[AR, CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?