Terug naar overzicht

Loskomen van de vakantiesfeer

Extra boot 

Rond de 430 Avansmedewerkers trotseerden gistermiddag de warme zonnestralen tijdens een tandemtocht, een speurtocht of rondvaart in de Biesbosch. Het was heet en gezellig. ‘Ik denk dat er nu meer medewerkers zijn, omdat we ook een relaxed onderdeel op het programma hadden’, zegt organisatrice Astrid Damen van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken. Dit onderdeel, de rondvaart door de Biesbosch, was zo in trek dat Avans een extra boot moest huren.

De aftrap vond plaats in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Frans van Kalmthout en Marja Kamsma van de Raad van Bestuur namen het woord. ‘We moeten loskomen van de vakantiesfeer, vandaag begint het serieuze leven weer’, zei Van Kalmthout. Hij verwacht een groei van het aantal studenten tussen de 15 en 18 procent dit jaar. ‘Het gaat krap worden in de gebouwen. Daar hebben we al maatregelen voor genomen en gaan we ook het komende jaar nog het nodige aan doen.’

Geen convenant maar morele plicht 

Verder had Van Kalmthout het over het convenant tussen hogeschool en student dat InHolland gaat sluiten. ‘Moet je zoiets nu echt op papier zetten? Het is toch de morele plicht dat je allebei je best doet. School en student.’

Kamsma haalde in haar woord aan dat Avans op koers ligt wat betreft het meerjarenbeleidsplan. ‘Behalve de uitval van studenten, daar moeten we echt nog wat aan gaan doen.’ Verder riep zij vooral alle medewerkers op de spullen te gebruiken ter preventie van het Nieuwe Influenza A. ‘We willen voorkomen dat het onderwijs plat ligt.’

’s Avonds schoven nog eens honderd extra medewerkers aan voor het diner, ook in Geertruidenberg. [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?