Terug naar overzicht

Managers vullen gat directie AM

Zwangerschapsverlof

Het inzetten van de operational managers is nodig door het plotseling wegvallen van Debby Kok. De adjunct-directeur van AM is op doktersadvies tien weken eerder dan verwacht met zwangerschapsverlof. Na het eerdere aftreden van oud-directeur Peer van Hoof lag de dagelijkse leiding van de academie plotseling in handen van waarnemend directeur Ron ten Kortenaar. Hij heeft echter ook de leiding over zijn eigen Bossche Academie voor Financieel Management.

Vanaf maandag wordt Ten Kortenaar in ieder geval bijgestaan door Cynthia Streep als één van de twee nieuwe managers. Zij wordt tijdelijk geleend van de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch. Een tweede operational manager zal volgens Ten Kortenaar eveneens begin volgende week starten.

Zweep

 ‘In principe gaat het hier ook om iemand die al binnen Avans werkzaam is,’ legt Ten Kortenaar uit. ‘Deze mensen zijn bekend met Avans en kennen het klappen van de zweep.’ Volgens Ten Kortenaar was het geen optie om directieleden van andere academies in te zetten. ‘Dan ontstaat er een probleem bij de academie waar je ze vandaan haalt. Daarmee verschuif je het probleem alleen maar.’

High potentials

Ten Kortenaar zet vraagtekens bij de ontstane situatie. ‘Hoe kan het dat er binnen Avans geen ambulante directie beschikbaar is die in zulke gevallen kan worden ingezet? Of waarom heeft de raad geen grotere high potentials pool? Zodat de talentvolle mensen uit deze pool kunnen worden ingeschakeld in zulke situaties. Dan hadden ze als oplossing geen directeur bij een andere academie hoeven weghalen.’ [CT]

Zie ook de eerder verschenen berichten:

Ron ten Kortenaar ook directeur AM 18-06-09 

Van Hoof stopt als directeur AM 25-05-09 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?