Terug naar overzicht

Meer belangstelling voor harde techniek

Volgens hem past de groei in de trend van de laatste jaren. ‘De belangstelling voor exacte vakken en harde techniek neemt al een tijdje toe. De academie groeit al een paar jaar.’  In totaal komt de ATM aan 420 eerstejaars wat betreft de harde techniekopleidingen. Ook het vak Integrale Veiligheid dat dit studiejaar het tweede jaar ingaat, groeit dit jaar door.  

Niet meer mbo'ers 

‘We hadden verwacht veel mbo’ers binnen te krijgen die nu niet de arbeidsmarkt op willen, maar we krijgen juist minder mbo’ers. Het zijn vooral havisten en een groter aantal vwo’ers die zich hebben aangemeld’, zegt De Werd. Een verklaring daarvoor heeft hij niet.

De toestroom betekent wel dat het druk wordt op de Lovensdijkstraat 61, maar er zijn al maatregelen genomen zoals het heropenen van 63. Bovendien zou men ook nog gebruik kunnen maken van de noodgebouwen die nog steeds achter 61 staan.

Meer laboratoriumruimte 

Ook de andere Technische academie op 61 de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu groeit dit jaar weer. Academiedirecteur Paul van Hal zegt dat vooral het aantal voltijdstudenten flink toeneemt.

Afgelopen studiejaar gaf de ATGM al aan krap in zijn vel te zitten en dat wordt dit jaar nog erger. ‘Leslokalen zijn er voldoende. Het is vooral druk in de laboratoria’, zegt Van Hal. Hij wil daarom de Raad van Bestuur vragen te investeren in een extra laboratorium. ‘De ruimte is aanwezig.’ [AR] 

Zie ook het eerder verschenen bericht:

'Hopen dat hoge instroom duurzaam is' 27-08-09 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?