Terug naar overzicht

Studenten InHolland tekenen convenant

In het convenant zijn voor de student regels opgesteld over zaken als aanwezigheid, meewerken en inzet voor de studie. Als een student zich niet aan de afspraken houdt, zal hij afscheid moeten nemen van de opleiding. De hogeschool garandeert de student op haar beurt een goede studie. 

Uitval

Volgens een woordvoerder van InHolland is het de eerste keer dat zo'n convenant wordt ingezet. ‘We doen het om uitval te voorkomen. Dan is het echt nodig om te weten wat student en opleiding van elkaar kunnen verwachten. Zo zorgen wij voor twintig contacturen per week. Studenten verklaren op hun beurt op college te verschijnen,’ verklaart hij tegenover De Volkskrant. 

Frans van Kalmthout zette in zijn openingstoespraak van het nieuwe studiejaar, gisteren in Geertruidenberg, grote vraagtekens bij een dergelijk convenant. ‘Het is toch de morele plicht van student en hogeschool dat je allebei je uiterste best doet om kwaliteit te leveren? Zoiets hoeven wij niet op papier te zetten.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?