Terug naar overzicht

Toneeldebuut op festival Boulevard

Meer dan een figurant

‘Via via hoorde ik dat theatermaakster Marlijn Bouman op zoek was naar een figurant. Ik had tijd om te repeteren, dus heb ik mij aangemeld.’ Tijdens de repetities kwam Melis erachter dat het toch wel iets meer was dan een figurantenrol. ‘Het is niet zo dat ik even opkom om een kopje koffie te brengen en dan weer wegben.’

Melis speelde afgelopen week in de voorstelling DUIK. Over het meisje Moon dat veel verdriet heeft van de scheiding van haar ouders en het feit dat haar vader is weggegaan. Ze heeft een denkbeeldig vriendje Job, gespeeld door Melis, op wie ze haar verdriet projecteert. ‘Ik heb geen tekst in het stuk, maar ben wel erg aanwezig’, zegt de docent.

Toneelcursussen

DUIK heeft lovende reacties ontvangen en alle voorstellingen op het theaterfestival waren uitverkocht. ‘Een mooi debuut’, zegt Melis. Behalve twee jaar toneelcursussen en een cursus cabaret en kleinkunst had hij nog geen ervaring. ‘Ik had nog nooit in een voorstelling meegespeeld.’

Het smaakt in ieder geval naar meer, zo bevestigt hij. ‘Het geeft ook een uniek kijkje in de keuken. Toen we begonnen met repeteren hebben we 50 procent van de uiteindelijke voorstelling nog gemaakt.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?