Terug naar overzicht

Trainer NAC spreekt leraren in wording toe

‘Dat is lekker positief’, werd er al snel geroepen door enkele van de studenten die vandaag bij Avans begonnen zijn aan hun introductie. Maar Maaskant revancheerde zich snel met een korte, goede toespraak over het vak van basisschoolleraar.

‘Deze opleiding moet je zelf tot een goed einde brengen, maar jullie kunnen elkaar helpen. Je moet ook als groep kunnen functioneren. Vanavond gaan jullie de kroeg in. Ik weet zeker dat de heren dan de dames naar huis willen brengen. Maar als iemand het moeilijk heeft tijdens de studie moet je er ook voor elkaar zijn’, zegt Maaskant.

Roeping 

Door het volgen van de Pabo neem je een enorme verantwoordelijkheid op je, vindt de voetbaltrainer. ‘Het leraarschap moet je roeping zijn. Zoals ik altijd al wist dat ik trainer wilde worden. Als leraar heb je niet de bestbetaalde baan van de wereld. Maar je kunt er enorm veel voldoening uit halen.’ Na deze woorden ging de groep eerstejaars naar het Valkenbergpark voor meer activiteiten. 

Bredase volkslied 

Maaskant werd overigens door de eerstejaars binnengehaald onder het zingen van het Bredase volkslied. Omdat de meeste studenten niet uit Breda komen, moest dat eerst even geoefend worden. [AR] 

Bekijk hier het filmpje: 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?