Terug naar overzicht

Uitzendbureau in de school

Na InHolland, Fontys en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden krijgt ook Avans haar eigen ASA Uitzendbureau op de campus. De vestiging komt in het hoofdgebouw in Breda. Als locatie is gekozen voor de plek naast het CIC, schuin tegenover de receptie. Vanaf september kunnen alle Avansstudenten er elke werkdag terecht voor een bijbaan. Vandaag werd de overeenkomst getekend.

Geld verdienen en aan CV schaven

Het uitzendbureau is gespecialiseerd in het vinden van studiegerelateerde bijbanen voor studenten. Het idee is dat studenten hierdoor niet alleen geld bijverdienen, maar ook aan hun CV schaven. Verder richt ASA zich op starters. Studenten die net zijn afgestudeerd kunnen hulp krijgen bij het vinden van hun eerste baan.

Daarnaast biedt het uitzendbureau ook zelf een stageplaats aan. ASA geeft de voorkeur aan studenten met een economische studie. Vooral studenten van de opleidingen Small Business and Retail Management, Commerciële Economie en Management, Economie en Recht kunnen zich melden.

 

Onderscheiden in crisistijd

ASA denkt zich genoeg van de andere uitzendbureaus te kunnen onderscheiden om ook in deze crisisperiode banen aan te kunnen bieden voor studenten. De samenwerking met Avans versterkt dat nog maar eens.

Op dit moment ziet Tamara Meij van ASA wel dat het aanbod van studenten groter is dan de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Maar de verwachting is dat begin 2010 de vraag weer gaat aantrekken. ‘Dan zijn het vooral hogeropgeleiden waar in eerste instantie naar gevraagd wordt.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?