Terug naar overzicht

Voorbereiding intro Virgo in volle gang

Naar Avansbegrippen is een introductie van vijf dagen lang. ‘Het geeft je wel genoeg tijd om nieuwe mensen te leren kennen’, zegt Bart van Raalte, vierdejaars Elektrotechniek en voorzitter van Virgo. ‘Bovendien doen we het al jaren op deze manier.’

Virgo organiseert de introductieweek in opdracht van de Academie voor Technologie en Management en de Academie voor Technologie van Gezondheid en Milieu.

Levend Stratego 

Op het programma staan onder andere een verkenning van de Bredase binnenstad, activiteiten in het zand en op donderdag Levend Stratego op de Teteringse heide. ‘Ik weet ook niet goed wat ik mij daar bij moet voorstellen, Stratego met 270 studenten’, bekent Van Raalte. ‘Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het wel goed komt.’

Soos is te klein 

Elke avond eindigt in en nabij de eigen soos. ‘Dat voordeel hebben we, hier kunnen we als we willen tot zeven uur ’s ochtends doorgaan.’ Omdat de soos niet groot genoeg is om 270 eerstejaars en alle begeleiders te huisvesten wordt dit jaar voor het eerst de hele achterplaats van het gebouw aan de Lovensdijkstraat overdekt. Slapen doen de eerstejaars in de sportzaal van Bress of in de grote tent die voor het schoolgebouw komt te staan.

De studentenvereniging telt in totaal vierhonderd actieve leden. ‘Zeventig leden zijn betrokken bij de introductieweek. Er is altijd iemand van de organisatie wakker in verband met mogelijke calamiteiten. Wij zijn toch verantwoordelijk voor de groep nieuwe studenten’, zegt Van Raalte. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?