Terug naar overzicht

ABC gaat voor wereldrecord

Kaken op elkaar

Op de vraag wat de wereldrecordpoging precies inhoudt, blijven de kaken stijf op elkaar. Docent René van der Burgt legt uit: ‘Er is op dit moment nog een andere groep bezig met precies dezelfde wereldrecordpoging. Wij gaan alleen net een stukje verder. Als dat bekend wordt bij die andere groep gaan zij ook weer een stapje verder.’

Om inspiratie op te doen vertrokken de studenten tijdens de introductie naar Friesland. Maar in het hoge Noorden bleven de gezellige activiteiten op de achtergrond. De ABC’ers staken volgens Van der Burgt de handen flink uit de mouwen: ‘De studenten hebben hard gewerkt en in drie dagen tijd een compleet draaiboek in elkaar gezet.’

Bekende Nederlanders

Het resultaat van de Friese brainstormsessie is een vijftig pagina’s tellend boekwerk. Van der Burgt: ‘Bij het draaiboek van deze wereldrecordpoging komt heel veel kijken. Het gaat niet alleen om de locatie. Je moet ook denken aan het regelen van bekende Nederlanders die zorgen voor media-aandacht of hoe je het logistiek allemaal gaat aanpakken.’

Stichting Lucai

Met de wereldrecordpoging probeert ABC geld in te zamelen voor stichting Lucai en de naamsbekendheid van de stichting te vergroten. Stichting Lucai werd vorig jaar opgericht om in de toekomst ernstig zieke kinderen en hun familie een onbezorgde vakantie te bezorgen. Daarvoor wil de stichting in de omgeving van Uden een kleinschalig vakantiepark ontwikkelen.

Over het doorgaan van het hele gebeuren houdt Van der Burgt nog een slag om de arm: ‘We hebben het draaiboek naar stichting Lucai opgestuurd.  Zij beslissen uiteindelijk of we de wereldrecordpoging ook daadwerkelijk gaan uitvoeren.’

Klik hier voor een uitgebreid verslag of voor foto’s van de ABC-introductie. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?