Terug naar overzicht

Avans blij met keuze voorzitter

Ton Perlo, voorzitter van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad, is vooral blij dat er een nieuwe voorzitter is. ‘Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is en dat de Raad van Bestuur per 1 december voltallig is.’ Zelf kent hij Paul Rüpp niet, maar zijn cv oogt ‘indrukwekkend’ volgens Perlo. ‘Ik heb gelezen wat hij heeft gedaan en dat past prima in het profiel. Hij moet Avans naar de buitenwereld verkopen en het lijkt erop dat hij de juiste persoon is. Anders ben je geen plaatsvervangend Commissaris van de Koningin.’

Belangen hbo verdedigen

‘Wat leuk, hij is ook Neerlandicus van origine.’ Dat was de eerste reactie van Astrid Damen van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentzaken bij het vernemen van het nieuws over de nieuwe voorzitter. Rüpp studeerde zelfs aan dezelfde universiteit als Damen. ‘Hij is wat jonger, maar misschien heb ik hem begeleid tijdens de introductie.’

Volgens Damen heeft Avans een zwaargewicht binnengehaald. ‘Hij kan het boegbeeld van Avans worden. Een ambitieuze man die hopelijk een prominente rol gaat spelen binnen de HBO-raad. Dat hebben we nodig. Iemand die de belangen van Avans, maar ook van het hbo verdedigt.’  

Brabantse voorzitter

Docenten zeggen blij te zijn dat Rüpp zelf in het onderwijs heeft gezeten. ‘Ik hoop vooral dat hij zijn periode in het onderwijs nog goed kan herinneren’, meent ook Hans Heltzel, docent bij de Academie voor Technologie en Management in Tilburg. Rüpp was van 1982 tot 1991 docent Nederlands aan het Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther en aan het Kruisherencollege in Uden. Volgens Heltzel staat de nieuwe voorzitter bekend als een goed bestuurder. ‘Dat hij uit Brabant komt is ook zeker geen nadeel.’

Rüpp zelf geeft in het Brabants Dagblad van vandaag een korte reactie op zijn overstap: ‘Avans behoort tot de top tien van hogescholen in Nederland en ik ben ervan overtuigd geraakt dat deze maatschappelijke onderneming bij mij past.’ [AR,MK,EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Brabander Paul Rupp nieuwe voorzitter 22-9-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?