Terug naar overzicht

Avans laat zich zien bij Ladies Ride

De 39 kilometer lange fietstocht startte vanuit het centrum van Den Bosch. Het gezelschap fietste via schilderachtige weggetjes langs dorpen als Berlicum. Bij Heeswijk-Dinther maakten de colonnes vrouwen rechtsomkeer en keerden ze terug maar Den Bosch. Bij de lange route van 69 kilometer trapten de deelnemers op en neer naar Boekel.

Vlaggetje

De Avans-delegatie koos voor de kortere tocht en was tussen de andere vrouwen duidelijk herkenbaar. De zeventien afgevaardigden hadden allemaal een vlaggetje van Avans achterop de fiets geplant. Daarnaast droegen ze een shirt van Avans Vitaal, dat alle deelnemers van Avans sponsorde.

‘Ik ben normaal niet zo van de grote groepen, maar dit was één groot feest,’ zegt Corina Hansum, medewerker bij de Academie voor Marketing en Business Management in Breda. ‘We zaten met zevenduizend vrouwen op de fiets, het gezellig te hebben. Dat geeft een geweldig gevoel van saamhorigheid.’

Griep

Hansum was zo enthousiast dat ze niet eens doorhad dat ze ziek op de fiets zat: ‘Ik had het de hele tijd warm. Maar ik dacht dat het door het mooie weer kwam. Uiteindelijk was ik te eigenwijs en besloot ik gewoon door te fietsen, ook al voelde ik me niet zo goed. Eenmaal thuis bleek dat ik de griep had.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Korting Avansvrouwen voor Ladies Ride 24-7-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?