Terug naar overzicht

Bedrijven en meiden staan centraal in Tilburg

Het is de tweede keer dat er een meidentechniekdag wordt georganiseerd voor en door vrouwelijke techniekstudenten. ‘De opkomst viel vorig jaar tegen, daarom koppelen we het dit jaar aan de bedrijvendag. Die is altijd een groot succes’, vertelt organisator Astrid van der Linden, net afgestudeerd bij Technische Bedrijfskunde en nu werkzaam als managementtrainee bij Aspa Tilburg.

Nog steeds een mannenwereld 

‘Het is nog steeds een echte mannenwereld. Dat je als vrouw in de techniek wilt is bijzonder. De meidentechniekdag is bedoeld om deze groep studenten te informeren over de praktijk’, zegt Van der Linden. Zo komt oud- Avansstudent Carole den Ouden praten over haar werk als adjunct-directeur van DTZ Zadelhoff. ‘Die lezing en een lezing van de BAM Groep zijn speciaal voor vrouwen. Voor mannelijke studenten zijn er lezingen van Brabant Water en HVL.’

Speeddate met vrouwen

Het landelijk expertisebureau VHTO voor vrouwen in de bètatechniek organiseert een speeddate met vrouwelijke professionals. En Sabic Innovative Plastics presenteert de Jamie Oliver Flavour Shaker. Ook krijgen alle vrouwelijke studenten een ‘goodiebag’. 

‘Voor de mannelijke studenten is er ook genoeg te doen hoor’, vult Van der Linden aan. Zo staat de Carrièrebus voor Avans, zijn er diverse workshops en bedrijfspresentaties. De dag is niet alleen bedoeld voor Tilburgse studenten, ook Avansstudenten van de technische Academies in Breda en Den Bosch zijn welkom.

Kijk voor het hele programma van de bedrijven/meidentechniekdag op http://www.bedrijvendagtilburg.nl/. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?