Terug naar overzicht

Concierge voor een dag

De vroege starttijd van de conciërges om zeven uur kan Jan van Wijk, directeur van de Academie voor Deeltijd (ADT) niet deren. ‘Ik hoefde maar twintig minuten eerder hier te zijn dan normaal.’ De dag ging van start met het controleren van het gebouw. ‘Dat de collegezaal zo’n puinhoop was, wist ik niet’, vertelt Van Wijk. ‘Daar moet echt wat aan gebeuren.’

Meer dan mensen denken

‘Alle directeuren konden zich aanmelden voor een meeloopsessie. Wat is er nou leuker dan meelopen met de conciërge’, lacht Peter de Faber, hoofd conciërge in Breda. Zelf begeleidde hij vorige week Liz Chermin, directeur van de Academie voor Marketing en Business Management in Breda. ‘Dat ging prima hoor. We doen meer dan de meeste mensen denken.’

Bij de balie van de conciërges op de Hogeschoollaan ligt een lijst met alle werkzaamheden die gedaan moeten worden. ‘De directeuren krijgen zo inzicht in alle klussen,’ vertelt De Faber.

Gewoon weer aan de slag

Van Wijk is er deze ochtend maar druk mee. Controles lopen, klusjes opknappen en af en toe koffie en thee halen voor de rest van de conciërges. Vanmiddag gaat hij gewoon weer aan de slag bij ADT. ‘Nee, ik heb geen kaboutertjes die mijn werk overnemen.’

Het meelopen op de werkvloer gebeurt in het kader van bevorderen van de mobiliteit van de medewerkers. Dit is een van de speerpunten uit het meerjarenbeleidsplan van Avans.[MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?