Terug naar overzicht

De eerste indruk

'Erg veel lopen'

‘Ik was kapot na mijn introductie week’, begint de Chinese International Business and Management Studies (IBMS)-student Diana. ‘We moesten tijdens onze introductie veel fietsen en veel lopen. Ik snapte niet waarom we dat moesten doen. Alles lag zo ver van elkaar vandaan. Maar het was vorige week wel erg leuk hoor. Ik heb me prima vermaakt met mijn klasgenoten. Mijn hele klas bestaat uit Chinezen en dat kan wel eens wat problemen opleveren. Zo was er een docent die het niet leuk vond dat we steeds Chinees praatten. Dus we zijn maar Engels gaan praten zodat ook zij ons kon verstaan. Verder vind ik het wel leuk hier op Avans, alleen is het schoolgebouw best klein vergeleken met mijn universiteit in China. Maar dat maakt niet zoveel uit. Ik hoef niet meer zoveel to lopen als tijdens de introductieweek.’

'Nu weet ik hoe Blackboard werkt'

 ‘Gezelliger dan maandag’, zegt Esther Buys, student Commerciële Economie. ‘Nu praat tenminste iedereen met elkaar. Maandag was dat niet zo. Toen was het echt alleen maar luisteren. Iedereen had zich wel even voorgesteld, maar dat was het dan ook. Vandaag hebben we een rondleiding gekregen door de school. Zo gingen we langs Xplora en kregen we informatie hoe we daar bijvoorbeeld boeken konden lenen. Verder zijn we naar computerlokalen geweest en kregen we uitleg over de apparatuur. Nu weet ik tenminste hoe Blackboard werkt. Straks hebben we de kroegentocht en dan kan ik met een drankje mijn klasgenoten nog beter leren kennen . Ik heb echt een leuke klas. Die bevalt me prima.’

Inschrijven bij de voetbalclub

'De Nederlanders zijn erg aardig', vertelt de Omaanse IBMS-student Taher Al-Lawati. ‘We zijn hier met vier mensen uit Oman, maar een andere jongen en ik zijn pas net aangekomen. De twee meiden waren hier vorige week al. Jammer dat ik de introductieweek heb gemist. Daar had ik graag bij willen zijn, maar ik heb nog genoeg tijd om de mensen te leren kennen. Ik ben hier gekomen om mijn diploma te halen, maar ik wil ook nieuwe vrienden maken en plezier hebben. Dat gaat vast wel lukken heb ik het idee. We gaan zo nog even de administratie afhandelen en dan ga ik op zoek naar een voetbalclub waar ik kan spelen.’ [MEdG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?