Terug naar overzicht

‘De griep verspreidt zich toch wel’

Zeeppompjes

Op de locaties Breda en Den Bosch lopen de meeste studenten strak voorbij de zeeppompjes. Toch zijn er ook studenten die er gebruik van maken. Pina Zwart, eerstejaarsstudent International Business and Management Studies, is er één van. ‘Ik heb het vandaag al vier of vijf keer gedaan. Het is goed dat Avans er rekening mee houdt. Het is hygiënisch. Mensen die het niet doen moeten het zelf weten.’ Studenten in Den Bosch delen de mening van hun studiegenoten in Breda over de zeeppompjes. ‘Het is goed dat ze er staan. Avans moet er rekening mee houden als school. Het is voor de veiligheid van de studenten. Iedereen raakt hier van alles aan’, zegt tweedejaarsstudent HBO-Rechten Omar Kaddouri.

‘Dat heeft toch geen zin’

De maatregelen die Avans heeft getroffen bij de informatiebalies vinden de studenten in Den Bosch en Breda nutteloos. Tweedejaarsstudent HBO-Rechten Lisa Armino is het daarmee eens. ‘Dat heeft toch geen zin? Je kunt elkaar dan niet eens verstaan. En waarom alleen bij de informatiebalie? Als ik met een mede-student sta te praten, ga ik toch ook niet ver van die persoon af staan?’ Sandra van Strien, eerstejaarsstudent Personeel & Arbeid in Breda, wist niet eens dat het een maatregel was tegen het griepvirus. ‘Tegen het virus? Ik dacht dat het voor de privacy was. Het maakt toch niks uit. De griep verspreidt zich toch wel. Of je nu afstand neemt of niet.’ 

Klein aantal heeft griep

Op Avans zijn er tot nu toe mensen die het Nieuwe Influenza A-virus hebben. ‘We weten dat er vier werknemers van Avans griep hebben, maar we weten niet of het de Mexicaanse griep is. We weten dat niet, omdat de huisartsen geen testen meer doen voor die specifieke griep', zegt Marjan Hollaar, beleidsadviseur van Avans. ‘Van studenten hebben we nog geen cijfers, maar die verwachten we deze week.' [MEdG]

Zie ook de eerder verschenen berichten:

Extra informatie over Mexicaanse griep 02-09-09 

Voorkomen dat onderwijs stagneert 17-08-09 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?