Terug naar overzicht

Eerste checkplek officieel geopend

De stijlvol ingerichte ruimte op de twee verdieping houdt het midden tussen een docentenkantine en werkplek met computers. ‘In de wandelgangen wordt deze ruimte al de afwerkplek genoemd.’, grapt AFM-directeur Ron ten Kortenaar in zijn toespraak, ‘Maar dat is niet het idee achter dit lokaal. Deze ruimte is vooral bedoeld voor medewerkers die zo snel geen werkplek kunnen vinden.’

Socializen

‘Docenten kunnen hier bijvoorbeeld even snel kijken in welk lokaal ze dadelijk lesgeven. Of ze kunnen hun mail checken. Vandaar ook checkplek. Daarnaast kunnen we hier met elkaar socializen tijdens het eten van een boterham. Maar’, waarschuwt Ten Kortenaar, ‘Dit lokaal is niet beschikbaar voor studenten en uitsluitend bedoeld voor medewerkers.’

Om de kersverse ruimte tot een succes te maken, probeert Ten Kortenaar het personeel nog even aan te sporen: ‘Ik weet dat deze ruimte de afgelopen dagen nog nauwelijks is gebruikt. Dat komt natuurlijk ook omdat het een beetje uit de loop ligt. Maar ik wil jullie allemaal vragen: Probeer het eens. Geniet eens van de mooie kleuren en de inrichting.’

Toiletpapier

Na de toespraak volgt het moment suprême. Bij een officiële opening hoort namelijk ook de ceremonie van een lintje doorknippen. Een provisorisch opgehangen sliert toiletpapier fungeert daarbij als lintje. Dat wordt keurig doorgeknipt door enkele AFM-collega’s in paarse – dezelfde kleur als de checkplek – kleding.

Naast AFM krijgt ook de Bossche Academie voor Marketing haar eigen docentenkamer. Wellicht volgen er bij succes meerdere checkplekken voor andere academies. [CT]

Zie ook  het eerder verschenen artikel:

Avans Den Bosch stevig opgeknapt 26-8-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?