Terug naar overzicht

Enquete over studentenstad Tilburg

Wat moet er gebeuren om een studentvriendelijker klimaat te creëren in de Tilburg? Dat is de hoofdvraag in de enquête ‘Tilburg Studentenstad !?’ waar de democraten antwoord op willen hebben. ‘Met ruim 25.000 studenten is Tilburg een echte studentenstad’, zegt commissielid voor D66 Peter van Gool. Toch vindt Van Gool dat er te weinig voor studenten wordt gedaan. ‘In het programma van het huidige B&W in Tilburg komt het woord student of onderwijsstad niet voor.’

Studentenwoningen en OV

Bij D66 Tilburg komen vaak klachten binnen over het tekort aan studentenwoningen en over het openbaar vervoer naar de onderwijsinstellingen. De democraten vinden dat er snel actie moet worden ondernomen. ‘Met de enquête willen wij in kaart brengen waar de problemen op dit moment zitten en wat er verbeterd kan worden’, aldus Van Gool.

Tilburg is pittoresk dorp

Tweedejaarsstudent Gezondheidszorgtechnologie Remco Post vindt dat de gemeente genoeg doet voor studenten. ‘De gemeente mag wel wat meer aan de uitstraling van de stad doen’, zegt Post. ‘Eigenlijk is het een uit de kluiten gewassen dorp. Je krijgt zo’n pittoresk dorpsgevoel.’

Betaalbare kamers

Lies-An Schonenberg, eerstejaars Bouwkunde, vindt dat studenten in Tilburg prima aan een betaalbare kamer kunnen komen. ‘Ik en mijn broer zochten allebei een kamer voor onder de 300 euro. Hij in Nijmegen en ik in Tilburg. Ik heb nu een kamer van zeventien vierkante meter en hij moet het doen met negen vierkante meter. Als je het vergelijkt met andere steden is Tilburg een vrij goedkope stad.’ [MEdG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?