Terug naar overzicht

Extra informatie over Mexicaanse griep

De bijeenkomst over het Nieuwe Influenza A virus ofwel Mexicaanse griep was niet bedoeld om medewerkers ongerust te maken. ‘Jullie lopen niet meer risico, maar zijn wel vaak het eerste aanspreekpunt,’ aldus Peter van Bragt namens het projectteam dat Avans heeft ingesteld in verband met het griepvirus. ‘Het is nodig dat het communicatieprotocol dat is opgesteld gevolgd wordt, zodat het aantal mensen dat last heeft van griep zo laag mogelijk te houden.’

Naar huis gegaan

Avans volgt met de genomen maatregelen de richtlijnen van de overheid. Tijdens de introductiedagen van de eerstejaars zijn een aantal studenten met griepverschijnselen naar huis gegaan. Ook zijn studenten en medewerkers met dergelijke verschijnselen thuis gebleven.

‘Deze gevallen zijn nu op één hand te tellen. Het is wel nodig om ziekmeldingen van zowel studenten als medewerkers expliciet te melden, zodat zicht is op het aantal mensen dat griepverschijnselen heeft,’ vertelt Van Bragt.

Meer informatie over de griep, de maatregelen die Avans neemt en wat je zelf kan en moet doen kun je vinden op http://griep.avans.nl. [MK]

Zie ook eerder verschenen berichten:

Voorkomen dat onderwijs stagneert 17-08-09

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?