Terug naar overzicht

Geen Toegepaste Psychologie in Breda

De Academie voor Sociale Studies Breda, waaronder de opleiding zou vallen, is niets te verwijten. De inhoudelijke argumenten om een opleiding Toegepaste Psychologie te starten zijn positief beoordeeld, echter een besluit van minister Plasterk van onderwijs gooit roet in het eten.

Stop van vijf jaar 

Plasterk heeft op 11 augustus namelijk besloten voor deze opleiding een stop af te kondigen voor vijf jaar. De minister doet dat omdat het gaat om een nieuw beroep. Het kost tijd voordat al die afgestudeerden, de studenten die nu een dergelijke opleiding volgen,  een arbeidsplaats hebben die past bij hun opleiding. En totdat daarover meer bekend is, worden er geen nieuwe opleidingen toegelaten. [AR] 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?