Terug naar overzicht

Geslaagde Breda Barst

Danceliefhebbers

Op het Kasteelplein, grenzend aan het park, konden danceliefhebbers terecht bij Breda Beats.  De Bredase elektrogroep The Filthy Eights opende zaterdag om 16.00 uur Breda Beats. Aan de muziek lag het volgens muzieksite 3voor12 niet – die had ‘fijne, pakkende beats en leuke melodielijntjes’- maar druk was het op het plein nog niet. Elk jaar komt het feest op het Kasteelplein wat later op gang.

’s Avonds, nog voor de zon onder was, was het echter overal druk. Op het Kasteelplein en uiteraard rond de podia in het park en in de Spaanse Kraag, waar punkbands staan en Boombap met hiphopmuziek. Langs de paden de gebruikelijke standjes met eten, drinken en prullaria.

Hoge bomen

Tussen de hoge bomen dromden bezoekers samen. Vaders met zonen, groepjes vrienden, tieners, twintigers, maar ook vijftigers, punkers, hard rockers, skaters. Alles en iedereen gaat naar Breda Barst. De sfeer was net als vorig jaar zeer goed. Volgens BredaVandaag had de politie later nog wel veel werk met het in het gareel houden van de enorme massa mensen die na het festival de binnenstad introkken.

Op het grote Avanspodium (Avans is hoofdsponsor) stond op zondagmiddag Rosemary Sons, de Bredase band waar docent Thomas Lina van de Juridische Hogeschool  in speelt. Volgens 3voor12 ‘goede muzikanten’ en een ‘relaxte sound’. ‘In combinatie met het zonnetje prima op de zondagmiddag’.

Sfeervolle belichting

Delain sloot op zondagmiddag het festival af. Van de muziekrecensenten van 3voor12 krijgt deze symphonische gothicmetal een 8. ‘Zangeres Charlotte Wessels komt goed boven het metalgebeuk uit, de zwiepende haren van de drie langharige bandleden passen prima in het genre en met de passende, sfeervolle belichting en helder geluid kun je Delain zo in een doosje stoppen en ermee de metalmarkt opgaan om te verkopen.’

Breda Barst kan weer terugkijken op een zeer geslaagde editie van het popfestival. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?