Terug naar overzicht

Gezocht: hbo’ers voor ouderenzorg

In de ouderenzorg is een ernstige behoefte aan extra verpleegkundigen. Vilans zette daarom een speciale uitstroomvariant ouderenzorg voor hbo’ers op. Maar het aantal aanmeldingen voor deze opleiding Gerontologie-Geriatrie (VGG) loopt niet storm.

Onder studenten en in instellingen wordt vanaf deze maand een brochure uitgedeeld.  Hierin wordt  met praktijkvoorbeelden verduidelijkt wat voor werk een hoger opgeleide verpleegkundige kan doen in verpleeg- of verzorgingshuizen.

Geen leuk imago

In de ouderenzorg bestaat al jaren een tekort aan hoger opgeleid personeel en dan met name aan verpleegkundigen. Volgens deskundigen kiezen veel afgestudeerde hbo-v'ers toch liever voor een andere baan, meldt Nursing.nl. De ouderenzorg heeft geen leuk imago en is bovendien zwaar en ondergewaardeerd werk. Ook zou de sector absoluut niet worden gepromoot vanuit de opleidingen. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?