Terug naar overzicht

Groei verbaast AAFM

De academie verwelkomde de afgelopen week ruim vijfhonderd nieuwe studenten. ‘Dat zijn er ruim honderd meer dan vorig jaar. De exacte gegevens zijn nog niet bekend. Er zijn altijd studenten die niet komen. We  lopen momenteel alles na,’ vertelt Van Sprundel.

Dubbele ambitie

Een dergelijke toename van het aantal studenten betekent maatregelen om alles in goede banen te leiden. ‘We hadden ons al voorgenomen om het aantal contacturen van de propedeuse uit te bereiden, dus nu hebben we een dubbele ambitie. Een aantal medewerkers heeft afscheid genomen dus we zullen onze capaciteit moeten uitbreiden. Ook gaan we ouderejaars studenten inzetten om de eerstejaars te ondersteunen en vakinhoudelijk begeleiding te bieden.'

De AAFM maakte vorig jaar al een voorzichtige start met het inzetten van zogenoemde tutoren en mentoren. Dit jaar worden honderd meerderejaars ingezet door de academie om de eerstejaars te ondersteunen.

Groei voor alle opleidingen

Alle opleidingen van de academie profiteren van de groei. ‘De laatste jaren bleef Accountancy wat achter’, vertelt Van Sprundel. ‘Dit jaar hebben we ook bij deze opleiding ruime instroomcijfers.’ Ook de duale opleiding van Management, Economie & Recht heeft meer aanmeldingen dan verwacht. ‘De crisis heeft het bank- en verzekeringswezen goed geraakt. Toch zijn er meer aanmeldingen voor dit traject dan vorig jaar.’ [MK]

Zie ook het eerder verschenen bericht:

'Hopen dat hoge instroom duurzaam is' 27-08-09 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?