Terug naar overzicht

Hbo-docent gelooft in zijn invloed

Slechts twee op de vijf hbo-docenten zegt ‘formeel’ een beslissende stem te hebben over de inhoud van de lesstof en de didactiek: als zij tegen zijn, gaan de plannen van de managers niet door. Maar informeel hebben ze meer invloed. Volgens drie op de vijf hbo-docenten geeft hun mening uiteindelijk de doorslag.

Professionele ruimte

Om het beroep aantrekkelijker te maken, wil het ministerie van Onderwijs de ‘professionele ruimte’ van docenten vergroten. Daarom wilde het weten hoeveel ‘zeggenschap’ docenten momenteel ervaren.

In het voortgezet onderwijs heeft ongeveer driekwart van de docenten het gevoel dat hun stem beslissend is, terwijl ze officieel juist minder vaak dan hun hbo-collega’s de knoop door mogen hakken. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?