Terug naar overzicht

HBO Intro Breda verwacht 10.000 bezoekers

Het HBO Intro Festival in Breda wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd. De dj’s en bands staan verspreid over vier podia: het Kasteelplein, het Kerkplein, de Havermarkt en op de Grote Markt. De headliners van dit jaar zijn Sunnery James (de nieuwe scharrel van Doutzen Kroes) & Ryan Marciano, Roog, Diggy Dex en Boemklatsch. Breda’s eigen top dj’s Funkerman en Hardwell staan ook achter de draaitafels. De organisatie van het festival verwacht dat met de line-up van dit jaar er op alle pleinen een aangename drukte is.

Vol-is-vol-beleid

‘Vorig jaar hadden we maar drie pleinen tot onze beschikking. Het was erg druk en mensen kwamen in de verdrukking. Dit jaar mochten we uitbreiden naar vier podia, zodat de bezoekers wat meer verspreid worden. Maar toch zal het op alle vier de pleinen druk zijn’, aldus een van de organisatoren Danny van Beers. ‘We verwachten een bezoekersaantal van ruim tienduizend. Bij het Kasteelplein is er wel een vol-is-vol-beleid. Om dat plein staat ook een omheining dus als het vol is, kun je er niet meer in.’

Geen comedy

De organisator betreurt dat er geen comedy op het festival is, wat eigenlijk wel de bedoeling was. ‘Helaas waren er geen stand-up comedians die wilden optreden. Maar we hebben het weten op te vullen met andere leuke acts zoals Skiggyrapz en Kaas. Kaas is volgens Van Beers een aanrader. ’Je kunt ze een beetje vergelijken met Kraak en Smaak.’

Vrijwilligers gezocht

De line-up is gereed maar achter de schermen kan de organisatie nog wat hulp gebruiken. ‘We zoeken nog vrijwilligers die ons willen helpen met dit feest. Zo hebben we mensen nodig voor de op- en afbouw van het feest en mensen die helpen op de sponsorborrel. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Je krijgt dan niet betaald, maar het is een leuke ervaring om mee te maken.' Studenten die zich geroepen voelen om mee te helpen, kunnen contact opnemen met de organisatie.

Redenen om te gaan

Van Beers vindt dat alle eerstejaars van Avans in Breda, NHTV en de KMA het festival niet mogen missen. ‘Het is gewoon een leuke afsluiting van je introductieweek hier. Waarschijnlijk studeer je de komende vier jaar in Breda en met dit festival zie je wat de stad allemaal te bieden heeft. We willen dat iedereen zich vermaakt en dat het zonder opstootje verloopt.’ [MEdG]

Zie ook het eerder verschenen bericht:

Gezellige drukte in Breda 12-09-08

En hier een filmpje van het optreden van Sunnery James en Ryan Marciano op het HBO Intro Festival van vorig jaar:

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?