Terug naar overzicht

HBO Intro: klacht overlast niet terecht

‘We hebben dit festival in nauw overleg met de gemeente georganiseerd en hebben ons aan alle regels gehouden’, reageert een van de organisatoren, NHTV-student Danny van Beers. Hij kan wel begrijpen dat de binnenstadbewoners vinden dat er teveel evenementen in het centrum zijn, maar het festival valt volgens hem niks te verwijten.

Grote aanslag

 

Bewoners van het stadshart hebben ‘buitengewoon veel hinder’ ondervonden van het festival, schrijft de wijkraad volgens BN/De Stem aan de gemeente. De bewoners konden onder meer hun woning moeilijk bereiken. Zij vinden dat er te vaak evenementen zijn in de stad en dat vooral het HBO Intro Festival een ‘onacceptabele grote aanslag op het incasseringvermogen’ deed.  Van Beers probeert nu contact te zoeken met de wijkraad. ‘Ik wil het er toch zelf nog even met hen over hebben. Ik vind het jammer dat niemand met ons contact heeft opgenomen.’

 

's-Hertogenbosch 

Aanstaande donderdag vindt in ’s-Hertogenbosch het HBO Intro Festival plaats. Daar zijn de eisen voor het maximale aantal decibel dat de muziek mag voortbrengen strenger dan in Breda. Overdag 80 en ’s avonds 70 decibel. ‘De geluidsnormen zijn daar zo streng dat je bijna geen festival meer kunt geven’, aldus Van Beers. ‘Onze geluidstechnici proberen de overlast te beperken door het geluid zo min mogelijk op de gevels te richten. 

 

Groter dan ooit

Het HBO Intro Festival werd dit jaar voor de vijftiende keer in Breda gehouden en was groter dan ooit, met vier podia verspreid door  de stad. Er waren ook meer bezoekers dan vorig jaar: ruim 10.000. Het festival in Den Bosch is kleiner van opzet. [PM]

Eerder verschenen artikel: 'The biggest party of Breda!'

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?