Terug naar overzicht

Hulp voor twijfelende student

In Breda vindt op 5 oktober de eerste Keuze 3-daagse van dit schooljaar plaats. Den Bosch is op 24 november aan de beurt. Tijdens drie dagen worden studenten begeleid door docenten, veelal studieloopbaanbegeleiders, en krijgen ze aan de hand van opdrachten meer inzicht in hun talenten en mogelijkheden.

Trechter 

Geertje Baijens, coördinator van het project: ‘Alle interesses van een studenten worden als het ware in een trechter gegooid en uiteindelijk komt er een bepaalde studierichting uitgerold. Daarnaast maakt de student een actieplan waarin staat wat hij moet doen om de juiste opleiding te kiezen.’

Voor twijfelende studenten die aan meer begeleiding behoefte hebben, heeft Avans ook het Heroriëntatietraject op poten gezet. Dat start in Den Bosch op 12 november en in Breda op 10 december. In tien bijeenkomsten, verspreid over drie maanden, ligt de focus nog nadrukkelijker op wat de student allemaal kan en wil.

Assertiviteitstraining

Baijens: ‘Dit is een intensiever traject dat meer op de individuele student wordt afgestemd. Zo kan hij bijvoorbeeld assertiviteitstraining krijgen of lessen volgen van een studie die hem interesseert.’

Studenten kunnen zich aanmelden via het tabblad ‘hulp bij studiekeuze’ op de Avans-website. Het inschrijfgeld voor Keuze 3-daagse bedraagt 150 euro, om deel te nemen aan het Heroriëntatietraject betaal je 500 euro. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?