Terug naar overzicht

Nieuw meubilair voor Atrium

De karakteristieke zitblokken in de meest uiteenlopende kleuren hebben het veld moeten ruimen. Deze week werden er 240 stoelen met rode bekleding en 40 tafels afgeleverd bij Avans. In drie evenwijdige rijen staat het meubilair nu in het Atrium.

Multifunctioneler

Volgens Arnaud Opdam, adjunct-directeur van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) was het nieuwe meubilair hard nodig: ‘Vanwege de toegenomen drukte zochten we naar oplossingen om meer ruimte te creëren voor studenten. Door de tafels en stoelen is het Atrium nu multifunctioneler. Het dient nog steeds als verlenging van het restaurant en om evenementen te houden. Maar studenten kunnen er nu buiten de pauze ook werken. Vroeger moest je met je laptop op je knieën werken. Dat was niet ideaal.’

Maar niet alleen het meubilair draagt bij aan een betere werkplek zegt Opdam: ‘We hebben het Atrium rondom afgesloten met deuren zodat de geluidsoverlast zo veel mogelijk beperkt wordt. En je merkt dat het een stuk rustiger is als de deuren gesloten zijn. Daarnaast gaan we in de toekomst elektriciteit aanleggen voor de laptops.’

Voorlopige oplossing

Overigens wil Opdam benadrukken dat het nieuwe meubilair slechts een voorlopige oplossing is: ‘We zijn nog op zoek naar een definitieve inrichting van het Atrium. Maar dat is een langlopend project. Op de korte termijn hebben we daarom hiervoor gekozen. Het is trouwens geen weggegooid geld. Als de nieuwe inrichting klaar is hergebruiken we dit meubilair tijdens evenementen.’

Verbetering

Ibi Cabael, tweedejaarsstudent Integrale Veiligheid, vindt het in ieder geval al een enorme verbetering: ‘Dit is absoluut beter. Er kunnen veel meer mensen terecht en je kunt met je laptop aan tafel zitten. Bovendien is het een stuk overzichtelijker. Bij de blokken die hier eerst stonden kon je niet over de hoge leuningen kijken. En de stoelen zitten natuurlijk ook niet verkeerd.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans Den Bosch stevig opgeknapt 26-08-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?