Terug naar overzicht

Oud-kunststudenten in de race voor prijs

‘Nog nooit van de prijs gehoord’

Joke Vrij, winnares van de Lucasprijs 2009, vindt haar nominatie erg leuk. ‘Ik kwam terug van vakantie en zag in een mailtje dat ik genomineerd was. Een verrassing. Ik had het niet verwacht. Om eerlijk te zijn ik had nog nooit van de prijs gehoord.’ De Art Olive Award wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeerder van alle kunstopleidingen in Nederland van het afgelopen jaar. Vrij, die afgestudeerd is in Beeldende Kunst, weet al wat ze met het prijzengeld gaat doen als ze wint. ‘Veel investeren. Ik heb nieuwe materialen nodig en ik zou een eigen atelier willen.’ 

Nominatieproces

Om de prijs te winnen, moeten de afgestudeerden genomineerd worden door de organisatie. Maar eerst moeten de oud-studenten worden voorgedragen door hun voormalige opleiding. Dit jaar zijn er in totaal 204 afstudeerders voorgedragen door hun opleiding. De organisatie van de Art Olive Award heeft daaruit 31 talentvolle kunstenaars uitgekozen. Waarvan Joke Vrij en Martijn Gort de enigen van AKV|St. Joost zijn. Vorig jaar waren er zeven oud-studenten genomineerd voor deze prijs. [MEdG]

Zie ook eerder verschenen berichten:

Lucasprijs 2009 voor Joke Vrij 03-7-2009

Kanshebbers voor kunstprijs jong talent 02-09-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?