Terug naar overzicht

Pabo tevreden over instroomcijfers

Bijna driehonderd nieuwe studenten zijn deze week gestart bij de Pabo. ‘Er zit iets meer groei in de voltijdopleiding dan in de deeltijd variant,’ vertelt een tevreden Pabodirecteur Nicole van Son. ‘Vorig jaar hadden we ook een stijging en nu hebben we wederom tien procent meer inschrijvingen.’

Pabo Praktijkopleiding minder in trek

De instroom voor de driejarige Pabo Praktijkopleiding voor vwo-scholieren loopt dit jaar wel terug. Vorig jaar begonnen nog 28 studenten aan de studie, maar dit jaar schreven slechts 18 eerstejaars zich in. ‘Dit is misschien te verklaren door de academische pabo’s die gestart zijn, maar zeker weten doe je dat natuurlijk niet,’ zegt Van Son.  

Numerus fixus

Eind september gaat Van Son in gesprek over een mogelijke numerus fixus. ‘Een klas meer lijkt niet heel veel, maar we moeten goed bekijken hoeveel studenten we aankunnen. Iedere student moet bijvoorbeeld een stageplaats krijgen’, vertelt Van Son. [MK]

Zie eerder verschenen berichten:

Trainer NAC spreekt leraren in wording toe 31-08-09

Pabo Breda: Numerus fixus en intake? 31-03-09

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?