Terug naar overzicht

Priveleven van Avansstudenten centraal

14 procent maagd

Dat veertien procent van alle studenten op Avans nog maagd is, geven we alvast weg op de voorpagina. De rest van de opmerkelijke resultaten vind je in de krant. Oké, nog eentje dan: de braafste studenten volgen de opleiding Recht. Zij gaan het minst op stap, drinken de minste alcohol en gebruiken de minste drugs. Dat terwijl toch 42 procent van de mannelijke Avansstudenten zegt op een stapavond minimaal tien glazen alcohol achterover te slaan. 

Verder een thrillseeker die bij Avans studeert en elk weekend nieuwe achtbanen opzoekt. Hij houdt zelfs een ‘rollercoastercounter’ bij. Op dit moment heeft hij een ritje gemaakt in 158 achtbanen verspreid over de hele wereld. En als bijbaantje werkt hij – uiteraard – in pretpark de Efteling. 

Eigen plekje op school

Er wordt aandacht besteed aan de oplossingen die Avans heeft verzonnen om goed met de drukte om te kunnen gaan dit schooljaar. Er zijn nieuwe ruimtes gecreëerd, die studenten en docenten meer kans moeten bieden op een eigen plekje als ze op school zijn. Daarnaast vertelt oud Pabo-student Edwin Jacobs hoe hij directeur van het Centraal Museum in Utrecht is geworden. 

Zumba

Ook in deze krant: de dansrage Zumba, een onderzoek naar de gevaarlijke stoffen in wiet, het imagoprobleem van de opleiding Culturele & Maatschappelijke Vorming, een verslag van de HBO Intro Festivals en de hits van het komende tv-seizoen. [EvG]

Punt02 is hier te downloaden. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?