Terug naar overzicht

Proeflokaal voor docenten in Xplora

Het proeflokaal is een experiment, dat van 28 september tot en met 2 oktober duurt.  Het vindt plaats in het internetcafé van Xplora in Breda. Docenten kunnen er de hele dag vrij binnenlopen.  Behalve over digitaal toetsen kunnen ze er informatie krijgen of experimenteren met bijvoorbeeld SMARTboard, het interactief inzetten van social software en het inrichten van een Blackboardcourse.

Expertsessie

Iedere dag staat tussen 12.15 en 13.00 uur een ‘expertsessie’ op het programma. Bezoekers krijgen dan uitleg over een bepaal onderwerp, bijvoorbeeld over Blackboard 8.

Als het experiment slaagt, dan komt er een permanent docentencentrum.  ‘De grote vragen voor ons is: “Zitten docenten hierop te wachten? Hebben docenten vragen? En vooral: Gaan ze komen?” We hopen het van harte’, aldus Ronald Spruit, een van de organisatoren.

Onderwijswiki

Het programma van het proeflokaal is te vinden op de onderwijswiki van Avans: http://avanshogeschool.wetpaint.com/page/Proeflokaal. Gedurende de week worden de gestelde vragen verzameld op de weblog: http://proeflokaal.blogspot.com. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?