Terug naar overzicht

Revalideren met de Wii


Stimulatie

Projectleider Arend de Kloet verwacht dat Wii een goede aanvulling kan zijn op bestaande therapieën: ‘Vooral jonge patiënten die problemen hebben met hun balans of oog-hand coördinatie kunnen er door gestimuleerd worden. We gaan na welke Wii-games het best werken voor welke behandeldoelen.’

Het onderzoek is onderdeel van het onderzoeksprogramma ‘Traumatisch Hersenletsel’ van de Hersenstichting. Het moet uiteindelijk leiden tot een instructieprogramma voor revalidatieteams.

Kenniscafé

Op 24 september staat het Avans Kenniscafé ook in het teken van games en revalidatie. Arno Rademaker, lector Gerontologie bij Avans, demonstreert dan hoe computerspellen ouderen kunnen helpen met revalideren als zij bijvoorbeeld een nieuwe heup hebben gekregen. [HC/HOP, AR]

Zie ook het eerder verschenen bericht:

Kenniscafé: Games voor revalidatie 02-09-09

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?