Terug naar overzicht

Rij voor Bossche schooldeuren

‘Gisteren stond er gewoon een rij bij de voordeur,’ vertelt Jacomine van ’t Woud, vierdejaarsstudent Bedrijfseconomie. ‘Je moest wachten om Avans binnen te komen. Zo druk is het volgens mij nog nooit geweest.’  Ze is vooral bang dat het lastig wordt een plekje te vinden om rustig te kunnen werken. ‘Zo lang je ergens een plaats hebt om te kunnen werken, is het goed.’

Zomerse weer

Volgens Eefke Opbroek, tweedejaars Personeel en Arbeid, wordt het vinden van een werkplek het grootste probleem. ‘In Xplora vind ik het altijd iets te druk,’ zegt ze.  ‘Maar in de wandelgangen heb ik nergens last van en in de kantine valt het mee met de drukte. Maar misschien komt dat ook omdat veel mensen buiten zitten vanwege het zomerse weer.’

Opbroek wijt de drukte verder aan de introductie: ‘Je ziet door het hele gebouw groepen van twintig eerstejaars lopen. Ik heb er geen last van, maar daardoor valt de drukte extra op.’

Op den duur irritant

Tweedejaars Bestuurskunde Dwayne van Wijck vindt de situatie vergelijkbaar met het begin van vorig schooljaar. ‘Toen was het ook al erg druk. Nu zeggen ze dat het nog erger wordt. Ik ben benieuwd. Of het met de lokalen allemaal goed is afgestemd moeten we nog even afwachten. Met computers reserveren of andere materialen huren, merkte ik vorig jaar al dat het lastig was.’ Overal in het gebouw lopen wel mensen rond, valt hem ook op. ‘Extra werkplekken zijn zeker welkom. Op zich vind ik het wel gezellig al die mensen, maar op den duur zal het irritant worden.’ [EvG,CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?