Terug naar overzicht

Stroomstoring zorgt voor chaos

Rond kwart voor twaalf vallen alle lichten uit en worden de computerschermen zwart. René Warnaar, docent van de Academie voor Financieel Management, zit op dat moment midden in zijn college: ‘Ik ben maar gestopt, want ik gaf een presentatie op een smartboard. En anderhalf uur lang mijn les volpraten, gaat wat ver. Bovendien was het veel te donker en konden studenten nauwelijks iets zien.’

Onzekerheid

Veel studenten vragen zich dan ook af of hun geplande lessen nog wel plaatsvinden. Ook eerstejaars Social Work Arjan van Vliet en zijn medestudenten zitten in onzekerheid: ‘Ik heb geen idee of ons college dadelijk nog doorgaat. Voorlopig wachten we even af.’

Houda Korchi van het Centraal Informatie Centrum is in ieder geval niet van plan om af te wachten. ‘Ik kan het me nu niet veroorloven om drie uur niks te doen. Daar heb ik het veel te druk voor. Ik ga een paar uur thuis werken.’ Veel studenten denken er hetzelfde over en verlaten massaal het schoolgebouw.

Stressen

Ondertussen zit Jilke Voets, tweedejaarsstudent Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, flink te stressen in Xplora: ‘Aan het einde van de dag moet ik in de les een PowerPointpresentatie geven. Ik wilde die in de komende drie tussenuren op de computer maken. Dat gaat zo niet lukken. Ik kan de presentatie ook niet op de laptop maken, want daarmee kan ik ook niet op internet.' 

Bakje kleingeld

De kantine is misschien nog wel het meest getroffen door de storing. Aangezien kassa’s en kaartlezers niet werken, moet de caissières zich behelpen met een metalen bakje vol kleingeld. Alleen klanten met contant geld kunnen worden geholpen. Daarnaast is de hoofdingang van de kantine afgesloten om diefstal in het donker te voorkomen.

Afvalcontainer

Veel te kiezen hebben de studenten en medewerkers overigens niet. Frituurpannen en andere keukenapparatuur werken namelijk niet langer. ‘We hebben alle snacks, soepen en bladerdeegproducten moeten weggooien’, vertelt Inge Jacobs van Sodexo. ‘Dat konden we niet langer warm houden. Ik had net alles klaarstaan voor de lunchpauze. Ik denk dat de schade wel in de honderden euro’s loopt.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?